Jultorp Ranch är under ny ledning. Alla aktiviteter på Jultorp Ranch är för tillfället vilande.

Vi har nu valt att sätta ihop ett nytt team på ranchen och gör en nystart.

Vi ser fram emot att kunna erbjuda härliga upplevelser. De nya äventyr går i andra riktningar än tidigare men vi arbetar för att bygga vidare på den atmosfär som Jultorp Ranch är känd och älskad för. Vi har blivit större och har nu mer mark och skog bland annat ett nytt naturreservat som erbjuder fler och nya fantastiska upplevelser.

Välkommen åter!

 

Våra hästar

 

Här kan du se en liten präsentation av våra hästar.

De går alla tillsammans på lösdrift i flera sammanhängande hagar på mer än 100ha året runt med en ligghall på 550 m2. Hästarna är lunga och harmoniska.

 

När Leslie Desmond, en mycket känd amerikans häst-tränare och författare var hos oss kommenterade hon våra hästar med: "Jag har arbetat med hästar hela mitt liv och rest i bla. Europa (då) 8 år men aldrig på någon ridinstution har jag träffat på så trevliga och välhanterade hästar." 

Även Terje Ness som under mer än 30 år arbetat på rancher i USA och Canada sa vid sitt besök hos oss att våra hästar har en lyhördhet som han aldrig mött tidigare. 

  

Tips: Klicka på bilden för att läsa mer om varje häst!

 • aaa

 • bbb

 • ccc

 • Viktor är en före detta tävlingshäst. Kommer från Tyskland. Det är en liten välmusklad häst som sedan april -02 ingår i vårt lektionstall.

  Viktor "Till Salu" - 35.000kr.

  Viktor är en före detta tävlingshäst. Kommer från Tyskland. Det är en liten välmusklad häst som sedan april -02 ingår i vårt lektionstall.

 • Buck är härlig kille. Han har ett mycket stabilt psyke och har blivit en kanon häst. Han kom hit som 3 åring.

  Buck

  Buck är härlig kille. Han har ett mycket stabilt psyke och har blivit en kanon häst. Han kom hit som 3 åring.

 • Red är en appaloosa, men saknar papper. Red är uppväxt som vildhäst på de irländska hedarna, fångades in tämdes och såldes.

  Red Cloud

  Red är en appaloosa, men saknar papper. Red är uppväxt som vildhäst på de irländska hedarna, fångades in tämdes och såldes.

 • Efter att vi köpt Maverick kom ryktet ifatt honom. Maverik hade varit en bockhäst innan han kom hit. Han gillade att skicka av ryttare både hit och dit. Men hos oss visade han bara att gärna ville bocka lite men gjorde det inte.

  Maverick

  Efter att vi köpt Maverick kom ryktet ifatt honom. Maverik hade varit en bockhäst innan han kom hit. Han gillade att skicka av ryttare både hit och dit. Men hos oss visade han bara att gärna ville bocka lite men gjorde det inte.

 • Navaho är en stor härlig Pinto som är lugn och stadig. Ganska ny på lektionerna men gör sitt jobb bra om ryttaren tar det lugnt. Han har för hög intelligens för att bråka om att stå närmast grinden vid intaget. Han kommer ju in ändå.

  Navaho

  Navaho är en stor härlig Pinto som är lugn och stadig. Ganska ny på lektionerna men gör sitt jobb bra om ryttaren tar det lugnt. Han har för hög intelligens för att bråka om att stå närmast grinden vid intaget. Han kommer ju in ändå.

 • Det här är en av de få helsvarta Painthorses. Utöver den svarta färgen har han bara en vit hov.

  Zeb

  Det här är en av de få helsvarta Painthorses. Utöver den svarta färgen har han bara en vit hov.

 • En ganska kraftig quarter vallack som kom hit i mitten av Oktober. Tränad av Peter Ljungberg.

  BBs Jack

  En ganska kraftig quarter vallack som kom hit i mitten av Oktober. Tränad av Peter Ljungberg.

 

 

 

 

Har du en fråga?

* Namn:

* E-post:

* Telefon:

 

Bild: banner-bokningskalender.jpg